Hoof Trimming

НАТУРАЛНО ПОДДЪРЖАНЕ НА КОПИТАТА

(Hoof Trimming)

"Здравето на конете започва с копитата"!

Right front AfterТози метод е световно изпитан и е базиран на научни доказателства и опит. Но въпреки това той е противопоказателен за коне, които стоят по 23 часа в денонощието заключени в боксове, занимават се активно със спорт или нямат възможност да се движат и да живеят пълноценен живот!

Този метод имитира формата на копитата на конете живеещи в естествени условия. Ако вие не сте в състояние да създадете условия за вашия кон, които да се доближават до естествените: (движение, различен терен на работа, всекидневен достъп на копитата до вода, отсъствие на спортни натоварвания и т.н. ) - по-добре е да не преминавате към натуралното поддържане.

Ако вашия кон е в преклонна възраст и цял живот е бил подковаван и се чувства добре, отново не е подходящо да го подлагате тепърва на промени. Не е подходящи и ако конят ви има ламинит, невикулярна болест, рак, счупвания, артроза и др. заболявания на крайниците.  

 Този метод е за здрави коне, без сериозни патологии на опорно-двигателния апарат.

Ние от конна база „Табора" заявяваме, че не сме специалисти, но имаме опит в обработката и поддържането на нашите собствени коне и единствената причина, поради която предлагаме тази услуга, е желанието ни да помогнем на други коне да не изпитват дискомфорта и болката от класическото подковаване. Минали сме и през този етап и знаем колко много проблеми, средства и затруднения имахме подковавайки конете си и уж мислейки за тяхното добро им причинявахме зло! Откакто конете ни преминаха към натуралната поддръжка нямат проблеми с краката и здравето си!

(Четете повече за метода на нашия блог.....)